Hittade en flaska julglögg i garaget som stått sedan 2021
Där är mörkt och kallt så den blir bara bättre och bättre ju längre den får lagras.
Nu är vi framme vid 2025. Så den har stått i 4 år och gottat till sig.
Där är mörkt och kallt så den blir bara bättre och bättre ju längre den får lagras.
Nu är vi framme vid 2025. Så den har stått i 4 år och gottat till sig.
Detta är ett recept jag gjort till varje jul. Men de sista åren har jag inte gjort något.
Men det är otroligt gott och för den som vill ha receptet lägger jag ut det här.
Glögg på svagdricka.
Ingredienser:
5 liter svagdricka
2.5 kg strösocker
250 g russin
5 medelstora potatisar
1 paket jäst (bakjäst)
1 kanelstång
1 bit ingefära (ca 5 cm)
1 påse hela kardemumma kärnor
1 påse hela kryddnejlikor
Gör så här:
Blanda ihop allt i en 10 liters plasthink.
Lägg plastfolie över och stick några små hål i plasten folien och låt stå i rumstemperatur.
Efter tre veckor bör brygden vara ut jäst (kolla så det slutat bubbla).
Men glöggen blir bättre av att stå två, tre veckor till.
Häll på flaska och du får fem liter fantastisk god glögg till julen.
Lycka till!
Vid tangentbordet .....👵
1 bit ingefära (ca 5 cm)
1 påse hela kardemumma kärnor
1 påse hela kryddnejlikor
Gör så här:
Blanda ihop allt i en 10 liters plasthink.
Lägg plastfolie över och stick några små hål i plasten folien och låt stå i rumstemperatur.
Efter tre veckor bör brygden vara ut jäst (kolla så det slutat bubbla).
Men glöggen blir bättre av att stå två, tre veckor till.
Häll på flaska och du får fem liter fantastisk god glögg till julen.
Lycka till!
Vid tangentbordet .....👵

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar