Ett bra recept från Omniasweden.se.
Det publicerades den 11 augusti 2014
Lägger ut det så fler kan få göra dessa muffins. Det går ju bra att byta ut blåbären mot någon annan frukt/smak.
Det publicerades den 11 augusti 2014
Lägger ut det så fler kan få göra dessa muffins. Det går ju bra att byta ut blåbären mot någon annan frukt/smak.
Blåbärsmuffins (ca 6 stycken)
1 ägg
1 dl strösocker
1, 25 dl vetemjöl
2 msk vaniljkrämpulver
½ tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
½ dl mjölk (röd)
½ dl rapsolja
½ tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
½ dl mjölk (röd)
½ dl rapsolja
Blåbär
Gör så här:
Vispa ägg och socker med elvisp på låg hastighet.
Smeten ska bara gå ihop.
Blanda de torra ingredienserna och sikta ned dem i äggsmeten, samtidigt häller du i mjölken.
Fortsätt vispa på låg hastighet.
Tillsätt oljan när smeten är slät.
Hit kan göras i förväg, det gör inget om smeten får stå en stund.
( den kan t. o. m. stå plastad i en bunke över natten).
Topping:
20 g mjukt smör
1 msk strösocker
½ dl vetemjöl
Nyp ihop samtliga ingredienser till toppingen med fingrarna.
Det ska bli en smuldeg, den ska alltså inte gå ihop helt.
Häll smeten i botten på silikonformarna och lägg i några blåbär.
Häll på mer smet upp till ca ½ - 1 cm från kanten. Lägg på blåbär och strö på toppingen.
Sätt formarna på gallret i formen och grädda på svag låga i ca 40 min.
Testa med provsticka, när den är torr är muffinsen klara.
Gör så här:
Vispa ägg och socker med elvisp på låg hastighet.
Smeten ska bara gå ihop.
Blanda de torra ingredienserna och sikta ned dem i äggsmeten, samtidigt häller du i mjölken.
Fortsätt vispa på låg hastighet.
Tillsätt oljan när smeten är slät.
Hit kan göras i förväg, det gör inget om smeten får stå en stund.
( den kan t. o. m. stå plastad i en bunke över natten).
Topping:
20 g mjukt smör
1 msk strösocker
½ dl vetemjöl
Nyp ihop samtliga ingredienser till toppingen med fingrarna.
Det ska bli en smuldeg, den ska alltså inte gå ihop helt.
Häll smeten i botten på silikonformarna och lägg i några blåbär.
Häll på mer smet upp till ca ½ - 1 cm från kanten. Lägg på blåbär och strö på toppingen.
Sätt formarna på gallret i formen och grädda på svag låga i ca 40 min.
Testa med provsticka, när den är torr är muffinsen klara.
Fyllning:
ca 2 dl färdig vaniljsås
Gör direkt ett hål i muffinsen nästan hela vägen ned till botten.
Använd ett runt föremål i storlek med en penna.
Häll vaniljkrämen i en spritspåse eller plastpåse med ett litet hål,
och fyll sedan muffinsen med krämen.
(Man kan hoppa över vaniljkrämen om man inte känner för den.)
Dekorera med blåbär.
Lite gott till kaffet eller som efterrätt med lite glass eller grädde. Smaklig!
Fler recept finns under Mat & Bak
Vid tangentbordet .... 👵
Fler recept finns under Mat & Bak
Vid tangentbordet .... 👵


Inga kommentarer:
Skicka en kommentar