söndag 2 mars 2025

Medelhavsspätta - 2025


Denna rätt går utmärkt att göra i Omnia-ugnen.
Bara hålla koll på värme och tiden

Detta recept kommer från denna broschyr.

MEDELHAVSSPÄTTA (4port.)

600 g rödspätta filéer eller bergtunga
1 tsk salt
1 liten gul lök 
2 vitlöks klyftor 
1 röd paprika 
1 dl persilja 
3/4 dl rapsolja
saften från en citron
1 msk honung
1tsk sambal olek (stark kryddblandning)

GÖR SÅ HÄR:

Vik ihop och lägg filéerna i en smord ugnssäker form.
Salta & peppra fisken.
Finhacka vitlök, gul lök, paprikan och persilja.
Mjukstek vitlök, gul lök och paprikan under några minuter i olja på låg värme.
Blanda i persiljan sist.
Rör ihop rapsolja, citron, honung och sambal olek. 
Häll blandningen över fisken.
Stek i mitten av ugnen cirka 20 minuter på 225 grader.
Servera med kokt- pressad potatis eller ris samt någon grönsallad till.

(Tyckte det blev för mycket smak av paprika så den minskar jag på till ½ paprika.
Minskade ned på sambal olek till en ½ tsk.)



Här serverad med kokt potatis och sockerärtor.

Smaklig spis!

Det var allt för denna gång .....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar