fredag 21 mars 2025

Frukostsmulpaj - 2025

Hittade ett recept i en "Diabetestidning" som jag blev sugen på att testa.
Visserligen är tidningen från 2020, men nu var det dags för att göra denna frukosträtt.
Här är receptet:
Skriver ned receptet om nu någon vill göra detta också.
Kan vara svårt att läsa på fotot.

Frukostsmulpaj med äpple & päron. 
2 portioner, 45 minuter
1 stort äpple (200g) skalat och urkärnat, skuret i mindre bitar
2 små päron (360g) skalat och urkärnat, skuret i mindre bitar
1 msk vatten
2 tsk citronsaft
1½ tsk stevia + 1 msk agavesirap
50 g havregryn går bra med fiberhavregryn
2 msk hackade valnötter
2 tsk pumpafrö
1 msk olivolja
cirka ½ dl grekisk yoghurt med låg fetthalt
Värm ugnen till 200 grader.
Lägg äpple, päron och vattnet i en liten kastrull och låt sjuda under lock i cirka 8 minuter eller tills frukten precis börjar mjukna.
Tillsätt citronsaft och 2 tsk sirap eller 1½ tsk stevia.
Häll över i en liten ugnsfast form.
Blanda havregryn, nötter, pumpafrön, olja och 1 msk sirap.
Strö blandningen över frukten.
Grädda i cirka 25 minuter eller tills ytan fått fin färg.
Servera med yoghurten.

Så blev smulpajen.
Smaken var förträffligt god.

Näringsvärde per portion
19,4 g fett
435 kcal
52 g kolhydrater
8 g protein
11 g fibrer.
Detta är hämtar från tidningen Diabetes - supermaten / 2020 

Over and out .......

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar