Fortsätter med några recept som jag testat.
Här är ett från Vikt Väktarna, en riktigt god och smakfull gratäng.
Här är ett från Vikt Väktarna, en riktigt god och smakfull gratäng.
KASSLERGRATÄNG
500 g kassler (fettet bort skuret)
1 liten gul lök
1 vitlöks klyfta
1 tsk flytande margarin
2 dl créme fraiche
½ dl mjölk eller grädde (matlagnings grädde)
1 msk chilisås
1 tsk tomatpuré
1 tsk oregano torkad
1 msk basilika torkad
2 dl riven ost 17%
2dl okokt ris
70 g sallad
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader
Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
Strimla kassler och lägg i en ugnssäker form.
Skala och fin hacka gul lök och vitlök.
Hetta upp flytande margarin i en kastrull och fräs lök och vitlök.
Rör i créme fraiche, mjölk eller grädde, chilisås tomatpuré, oregano och basilika.
Låt koka upp. Häll såsen över kasslern.
Riv över osten och strö lite oregano på toppen.
Sätt in i ugnen ca 15- 20 minuter eller tills gratängen fått fin färg.
Servera gratängen med kokt ris och en sallad till.
Denna rätt går utmärkt att göra i Omnia-ugnen bara hålla koll på värmen och tiden.
1 liten gul lök
1 vitlöks klyfta
1 tsk flytande margarin
2 dl créme fraiche
½ dl mjölk eller grädde (matlagnings grädde)
1 msk chilisås
1 tsk tomatpuré
1 tsk oregano torkad
1 msk basilika torkad
2 dl riven ost 17%
2dl okokt ris
70 g sallad
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader
Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
Strimla kassler och lägg i en ugnssäker form.
Skala och fin hacka gul lök och vitlök.
Hetta upp flytande margarin i en kastrull och fräs lök och vitlök.
Rör i créme fraiche, mjölk eller grädde, chilisås tomatpuré, oregano och basilika.
Låt koka upp. Häll såsen över kasslern.
Riv över osten och strö lite oregano på toppen.
Sätt in i ugnen ca 15- 20 minuter eller tills gratängen fått fin färg.
Servera gratängen med kokt ris och en sallad till.
Denna rätt går utmärkt att göra i Omnia-ugnen bara hålla koll på värmen och tiden.
![]() |
Här serverar jag rätten med skogschampinjoner och socker ärtor till.
Smaklig spis!
Smaklig spis!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar