En veckosallad med lång hållbarhet
Klassisk råkost sallad med vitkål, morötter, paprika och rödlök.
Kallas ofta för treveckorssallad på grund av sin långa hållbarhet.
Ingredienser:
500 g vitkål
Kallas ofta för treveckorssallad på grund av sin långa hållbarhet.
Ingredienser:
500 g vitkål
200 g morötter
200 g paprikor
150 g rödlök
3/4 hackad persilja
Dressing:
½ dl neutral olja (t.ex. solrosolja)
3/4 dl vitvinsvinäger
3 msk strösocker
2 tsk salt
½ tsk nymalen svartpeppar
Gör så här:
200 g paprikor
150 g rödlök
3/4 hackad persilja
Dressing:
½ dl neutral olja (t.ex. solrosolja)
3/4 dl vitvinsvinäger
3 msk strösocker
2 tsk salt
½ tsk nymalen svartpeppar
Gör så här:
Ansa och strimla vitkålen fint i matberedaren med kniv eller mandolin.
Skala och riv morötterna, ansa och strimla paprikorna, skala och skiva rödlöken.
Lägg alla ingredienser till dressingen i en kastrull och koka upp.
Häll den varma dressingen över salladen och rör runt.
När salladen och lagen blandats ordentligt, blanda ned den hackade persiljan.
Låt salladen stå minst ett dygn för bästa smak och smaka gärna av salladen, om du vill ha mer syra, sötma eller salt.
Smaklig.
En utomordentligt god sallad som jag rekommenderar.
![]() |
Bilden hämtad från nätet. Länk till salladen |
Over and out ......
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar