Ja, så blev det att jag testade något nytt och gott.
Kan man ha som komma fram mat, gör färdigt dagen innan och låter det stå i kylskåpet.

Perfekt.
Bara steka några skivor kavring eller danskt rågbröd i stekpannan.
Receptet kommer här.
Botten:
Skivor av kavring eller danskt rågbröd
Smör att steka i.
Ingredienser:
200 g pihladelphiaost
1 dl cremé fraiche
150 g kallrökt lax
går lika bra med gravad lax om man gillar det bättre.
0,5 dl finhackad rödlök
0,5 finhackad gräslök
0,5 dl finhackad dill
1,5 tsk dijonsenap
1 msk saft från en citron
Salt & peppar
Gör så här:
Rör ihop pihladelphiaost och cremé fraichen till en jämn massa.
Hacka laxen i mindre bitar och vänd ned i ostmassan.
Tillsätt rödlök, gräslök, dill dijonsenap och citron saft.
Salta och peppra efter smak
Blanda runt alla ingredienser i en skål och låt stå minst en timma.
Stek brödskivorna i lite smör till de blir lite gyllenbruna och krispiga.
Skeda upp önskad mängd på de stekta brödskivorna.
Toppa med en dill kvist.


Denna är på danskt rågbröd.
Smaklig spis! 👵
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar