tisdag 22 juli 2025

Kyckling i himelsk grönpepparsås - 2025


Har ändrat på det lite för att passa till Omnia- ugnen. 2 - 4 personer

INGREDIENSER:
cirka 6 stycken kyckling filéer
Salt och peppar
1 gul lök fin hackad
2 vitlöksklyftor fin hackade
2 dl créme fraiche
2 dl vispgrädde
1 -2 msk kinesisk soja (öka mängden för japansk soja)
½msk tomatpuré
2 -3 msk sweet chili (kan uteslutas)
½ - 1 msk dijonsenap
2 msk grönpeppar (mortla den)
1- 2 msk kalvbuljong
ev. 1 tsk majsstärkelse i såsen för att hjälpa till att binda vätskorna

GÖR SÅ HÄR:

Stek kycklingfiléerna i lite smör till de fått lite färg på båda sidorna.
Salta och peppra Lägg över i Omnia.
Stek löken och vitlöken i stekpannan du nyss stekte kycklingen i så de mjuknar och får lite färg.
Rör ihop créme fraiche och grädde i en liten kastrull värm upp sakta, blanda ordentligt.
Rör sedan ner senap, soja, grönpeppar till just era smaker stämmer.
Häll blandningen över kycklingen och låt koka i Omnian cirka 20- 30 minuter på lägsta lågan.


Tyvärr glömde jag ta egen bild. Lånade från nätet. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar