fredag 25 oktober 2024

Omnia- ugnen - 2024

 Så blev det en rätt i Omnia- ugnen.
Som jag skulle bjuda dottern och hennes man på då de kom till Hönö Klåva.
Fiskaren som säljer kräftor och räkor hade även fått upp lite fisk.
Maken kom och berättade detta och vi gick dit för att köpa, men då var allt redan uppköpt av andra kunder.
Ja, ja sånt händer, bara att gilla läget. 
Så det fick bli fiskaffären på Hönö Klåva istället.
Till denna rätt använder jag alltid kolja. 

4 lagom stora koljafileér
1 dl chilisås
2,5 dl vispgrädde
½ dl finhackad dill
(finns färdig hackad dill i frysdisken)
salt & peppar

Blanda samman grädden, chilisåsen den finhackade dillen lite salt & peppar.
Känn över fisken så där inte finns några ben kvar.
Salta och peppra.
Rulla ihop filerna till knyten som placeras i Omnian.
Häll lite av gräddblandningen i botten och lägg i fisken.
Häll på resterande av gräddblandningen. 
För värm understa delen av Omnian den som alltid ska vara närmast själva lågan.
Låt stå först på högsta lågan i cirka 5 minuter du ser när det börjar bubbla runt kanterna.
Därefter sänker jag lågan till lägsta och låter den puttra i cirka 15 minuter.
Men det gäller att kolla ibland så det inte bränns vid.
Mot slutet kan man strö lite riven ost över om man så önskar.
Smaklig spis.
Servera med kokt potatis och någon skiva citron.

Fler recept finner Du HÄR.

Fler recept här hos mig under Omnia- ugnen


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar