En spenatpaj fixade jag i ordning till påsk lunchen.
Pajdeg:
1,4 dl vetemjöl
0,5 dl rostade cashewnötter (osaltade)
0,5 dl rostade cashewnötter (osaltade)
50 g smör rumstempurerat
1 msk vatten
Mixa mjöl och cashewnötter i en matberedare till en smulig massa.
Tillsätt smör vatten och kör till det bildas en boll.
Tryck ut pajdegen i omnia.
Täck formen med folie. Ställ formen i kylen minst 30 minuter.
Tillsätt smör vatten och kör till det bildas en boll.
Tryck ut pajdegen i omnia.
Täck formen med folie. Ställ formen i kylen minst 30 minuter.
Fyllning:
100 g färsk spenat
2 ägg
100 g färsk spenat
2 ägg
1 dl mjölk
0,5 dl grädde
1 tsk timjan (repad färsk går bra med torkad också)
1 dl riven ost efter smak
Salt - peppar
Lägg spenaten i ett durkslag och häll över kokande vatten, så spenaten slakar.
Spola över med kallt vatten. Krama ur den förvällda spenaten och fördela i pajskalet.
Mixa samman ägg, mjölk, grädde och timjan i en skål.
Salta och peppra.
Strö över den rivna osten.
Mixa samman ägg, mjölk, grädde och timjan i en skål.
Salta och peppra.
Strö över den rivna osten.
Grädda först på hög värme sänk till låg värme och se så att äggstanningen stelnar. 15 - 20 minuter
Pepparotscréme:
75 g créme fraiche
1 - 1,5 msk pepparrot riven
Salt och peppar
Vispa créme fraichen hårt och smaksätt med den riven pepparrot.
Smaka av med salt och peppar
Salt och peppar
Vispa créme fraichen hårt och smaksätt med den riven pepparrot.
Smaka av med salt och peppar
Till garnering:
175 g kallrökt lax - skivad
ärtskott - gräslök
ärtskott - gräslök
Lägg laxen som små rosor och klicka på pepparroten på laxrosorna.
Gjorde egen paj med spenat fyllning.
![]() |
Bilden hämtad från nätet |

Länk till Omnia- recept
Länk till Sparrispaj
Over and out .....
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar